Logo Stevin Technology Consultants
Dashboards datakwaliteit

Dashboards datakwaliteit

Betere interne datakwaliteit

Het begon in 2019 met het ondersteunen van het team van Verbindingsofficieren binnen ProRail (Klik hier voor deze case). Ter verbetering van de interne datakwaliteit. Inmiddels zijn we twee jaar verder en is Stevin, in de persoon van consultant Justin van Loon, er nog steeds actief.

Actief met steeds één doel voor ogen: correcte, overzichtelijke en toegankelijke data. Justin van Loon: “Daarin is altijd ruimte voor verbetering. Want al is er binnen ProRail inmiddels een dashboard datakwaliteit waarmee de datakwaliteit van nu al 15 zogeheten Integrated Logistics Supports (ILS) aantoonbaar op orde is, we gaan voor nog eens minstens 5 ILS’en erbij.”

“Ja, ik spreek bewust over “we”, want al ben en blijf ik een Stevinner, ik durf mij intussen ook ProRailer te noemen. Ik merk en voel elke dag dat mijn collega-ProRailers mij ook zo zien. Niet alleen als een onlosmakelijk onderdeel van de oplossing, maar vooral als lid van het team. Vandaar ook dat ik als projectleider door ProRail uitgebreid ben geïnterviewd over het dashboardproject. In dit artikel ga ik dieper in op wat er bij en voor ProRail technisch allemaal is gedaan om hun datakwaliteit te verbeteren.”

Deel