Logo Stevin Technology Consultants
Meer uit assetmanagement

Meer uit assetmanagement

Hoe kan een organisatie zijn assetwaarden optimaliseren? Die vraag staat centraal in de whitepaper ‘Een assetmanagementsysteem dat assetwaarden optimaliseert’ van Stevin Technology Consultants.

Assetmanagementorganisaties zijn organisaties die infrastructuur beheren. Daarbij valt te denken aan ProRail die de assets beheerd waaruit de railinfra bestaat, of Rijkswaterstaat die de assets beheerd waaruit snelwegen bestaan.

Complexe organisaties
Anna Klamer, consultant bij Stevin en auteur van de whitepaper, ziet dat veel assetmanagement-organisaties niet het meeste uit hun assets halen, omdat de organisaties achter de assets zelf niet altijd optimaal functioneren.
“Deze organisaties zijn meestal complex door de vele organisatieonderdelen, mensen en assets. Stevin wil dit vergemakkelijken, door te helpen bij de eerste noodzakelijke stap: begrijpen hoe een assetmanagementorganisatie er in grote lijnen uit dient te zien om het meeste uit assets te kunnen halen.”

Inspireren: het assetmanagementsysteem volgens Stevin
Stevin wil mensen met deze whitepaper inspireren door de organisatiestructuren inzichtelijk te maken en de assetmanagementorganisaties te helpen zoveel mogelijk uit hun assets te halen, vertelt Klamer. “Hiermee willen we dat ze meer in control zijn van hun assets, dat het werk optimaler wordt voor hun werknemers, dat de gebruikers- en/of klanttevredenheid verhoogd wordt en dat de kosten bespaard worden doordat ze efficiënter én effectiever gaan werken.”

Deze whitepaper beschrijft een assetmanagementsysteem dat de structuur geeft voor de inrichting van elke assetmanagementorganisatie met één hoofddoel: assetwaarden optimaliseren. Daarnaast toont het aan hoe de richtlijnen van ISO 55000 toegepast kunnen worden in de echte wereld.

Lees verder op: assetmanagement.stevin.com

Deel