Logo Stevin Technology Consultants
Consultant Ludger Oprinsen kijkt terug op eerste (corona) jaar bij Stevin

Consultant Ludger Oprinsen kijkt terug op eerste (corona) jaar bij Stevin

Consultant Ludger Oprinsen kijkt terug op eerste (corona) jaar bij Stevin

'Ondanks de lastige omstandigheden snel helemaal op mijn plek en in mijn rol'

“De dag dat ik tekende bij Stevin was precies tussen de eerste en de tweede coronagolf in. Mooi dat er die dag een (live) maandoverleg mocht worden ingepland. Daardoor was er meteen alle gelegenheid om veel collega Stevinners te ontmoeten. Waar ik echt van onder de indruk was? Hoeveel er werd stilgestaan bij mooie momenten en successen. De verjaardagen van de maand, collega´s die aankondigden dat ze ouders gingen worden, er werd alle tijd genomen om dat soort persoonlijke zaken met elkaar te delen en te vieren.” Aan het woord is Ludger Oprinsen, terugkijkend op zijn eerste jaar als consultant bij Stevin.

Stevin en de opdrachtgever

“Een alles behalve standaard jaar, want amper een paar weken later, toen ik daadwerkelijk begon bij Stevin, zaten we middenin de tweede coronagolf. Mijn eerste Stevin werkdag was dan ook een thuiswerkdag. Dat mocht de pret niet drukken, want ik kon meteen aan de slag op een project. Samen met een collega Stevinner. Wel zo fijn, want omdat ik hem zeker in het begin van het project soms wel een paar keer per dag sprak, kon ik ondanks het werken op afstand toch al mijn vragen kwijt. En mede daardoor goed wennen aan wat toch wel bijzonder en eigen is aan werken bij Stevin: dat je eigenlijk voor en bij twee bedrijven werkt, Stevin en de opdrachtgever.”

Een eigen buddy

Om te wennen aan het werken bij Stevin krijgt iedere nieuwe Stevinner een buddy toegewezen. Ludger weer: “Die buddy is een soort van maatje bij wie je met al je vragen terecht kunt. In mijn geval was het een vrouwelijke collega die iets meer dan een half jaar eerder dan ik bij Stevin was begonnen. Zij kon zich mede daardoor heel goed verplaatsen in mijn ´beginnersvragen´. De rol van de buddy is erg informeel. Door de tijd spreek je elkaar natuurlijk minder, omdat je je steeds meer thuisvoelt en je een eigen plek en rol binnen Stevin krijgt. Mijn buddy spreek ik nu eigenlijk alleen nog als projectgenoot.”

Prettig en soepel contact

“Mijn eerste jaar Stevin was me het jaartje wel! Maar ondanks de vreemde omstandigheden kijk ik terug op een prima start. Het contact met collega´s is nog altijd even prettig en soepel als tijdens de eerste dagen en weken. En nog altijd, nou ja bijna altijd geldt: geen vraag is te dom.”

Deel