Hoe werken wij?

"Stevin ontwikkelt technisch talent om prestaties van de publieke infrastructuur toekomstbestendig te verbeteren."

Wij werken met onze klanten aan toekomstbestendige oplossingen in de publieke infrastructuur. Daarbij gaan we voorbij de standaard oplossing. Voor ons is elke vraag uniek, de aanpak dus ook. Samen met klanten zoeken we bij elk vraagstuk naar de ideale lijn. Een lijn die we samen uitzetten en voortdurend aanscherpen.

Deze manier van werken maakt het verschil. Het leidt tot serieuze doorbraken in complexe issues. Het zorgt ervoor dat onze klanten nieuw potentieel ontdekken én benutten. Activating potential noemen we dat bij Stevin. Daar is het ons om te doen. Dát is ons resultaat.

Stevinners activeren het potentieel van de publieke infrastructuur door slimme verbindingen te leggen tussen mens en techniek. Dat zit in onze genen. Vanuit oprechte interesse in onze klant weten we wat er speelt en nodig is. Tegelijkertijd reikt onze blik verder en helpen we betekenis te geven aan de nieuwste technische en technologische ontwikkelingen.

We stellen onszelf daarbij uitdagende doelen. Kennis van techniek en sensitiviteit voor interne processen is daarbij onze sleutel tot het realiseren ervan. Dat is wat ons motiveert, zo helpen we organisaties vooruit.

Lees hier ons 'MVO jaarverslag 2020'.

Simon Stevin

Na 400 jaar nog steeds actueel

Onze inspirator is de Nederlandse ingenieur Simon Stevin die leefde van 1548 tot 1620. Net als wij nu, werd hij toen al gedreven door de wil om theorie en praktijk (“spiegheling en daet”) met elkaar te verbinden. Hij verbeterde onder meer de watermolen, perfectioneerde de logistiek van het leger en ontwierp de zeilwagen.

Scherp

Ik vraag door tot de essentie en creëer gezamenlijk oplossingen.
Onze consultants hebben de kennis en het zelfvertrouwen om scherpe, kritische vragen te stellen. De focus ligt op het zien van oplossingen en het aandragen van nieuwe ideeën. De onafhankelijke positie van onze consultant is daarbij waardevol.

Durf

“Ik zoek de spanning op en neem het risico".
Technologische ontwikkelingen creëren continu nieuwe kansen en mogelijkheden waar onze opdrachtgevers op in (moeten) spelen. Waarom, omdat dienstverlening o.a. beter, veiliger, goedkoper en betrouwbaarder kan worden.

Wij zien die mogelijkheden en ook de complexiteit die zij meebrengt voor onze opdrachtgevers. Niet altijd de makkelijkste weg, en toch gaan we het gesprek aan omdat daar de mooiste ideeën ontstaan met het best mogelijke resultaat tot gevolg. Wij begrijpen dat betekenis geven aan nieuwe ontwikkelingen weerstand oproept en nemen dit risico.

Betrokken

Ik weet wat er speelt en ben graag onderdeel van de oplossing.
We zetten onze kennis en ervaring in om resultaten te behalen binnen een samenwerkingsverband. Want een prettige samenwerking draagt bij aan efficiënte werkprocessen. Bij het nemen van beslissingen zijn de belangen en doelstellingen van onze opdrachtgever leidend.

Sportief

Ik heb de drive om te winnen en handel respectvol.
We zijn sportief, letterlijk en figuurlijk. We hebben én brengen energie en stellen uitdagende doelen in werk en privé omdat we deze belangrijk vinden. Om doelen te halen trainen we, leren we, maken we fouten en worden we beter. Dit doen we met respect voor elkaar en op een eerlijke manier. Dat noemen wij sportief.

En, sportiviteit betekent bij Stevin ook daadwerkelijk sporten. Naast de drive om te winnen en het respectvol handelen stimuleren we het sporten zelf ook. Als we met het team op stap zijn is sport altijd een onderdeel, mountainbiken in de Ardennen en deelname aan de Royal Run in Baarn als meest recente activiteiten. Bij Stevin vinden we sporten belangrijk en leuk, dus daar maken we tijd voor. Ook bij management team heeft het traditionele maandagochtendoverleg plaatsgemaakt voor een uur spinnen in de sportschool. Zo starten we de week sportief en creëren we de dynamiek die we graag willen: de drive om te winnen.